STRAUTMANN balirni strojevi

ŠTO JE TOČNO „PREŠA ZA OTPADE”?

U svakodnevnom govoru preša za otpad označava uređaj pomoću kojeg se mogu zbijati otpadi, te je na taj način moguće značajno smanjiti volumen istih.

U stručnom smislu „preša za otpade” je skupni pojam koji se može podijeliti na dva dijela:

 • Komunalne preše za otpade: s tim uređajima se može zbijati komunalni otpad, miješani otpad koji nastaje u kućanstvima, uredima, stambenim zgradama, bolnicama, (npr. ostatke hrane) s efikasnošću od 70 – 80%, a koji se karakteristično skupljaju u kontejnerima za smeće (od 120 do 1.100 l).
 • Strojeve za baliranje: sa strojevima za baliranje karakteristično se može prešati već selektivno prikupljeni otpadi u bale pravokutnog oblika, ovisno o učinku stroja s efikasnošću od 85 – 95%. To su karakteristično papir, karton, otpadi folije, ali većinom i druge vrste otpada se također može vrlo efikasno upravljati pomoću tih strojeva.

Koje su praktične prednosti korištenja stroja za baliranje?

 • Značajno možete smanjiti troškove upravljanja otpadom, budući da se od labavog otpada izrađuju čvrste bale, a na taj način se može reducirati i učestalost odvoza, odnosno može se iskoristiti kapacitet prijevoznih vozila u omjeru od skoro 100%.
 • Zahvaljujući visokoj učinkovitosti zbijanja možete dobiti puno prostora koje možete iskoristiti za druge, ekonomične djelatnosti i tako možete generirati profita za vašu tvrtku. Budući da su bale pravokutnog oblika, mogu se slagati jedna na drugu, a na jednu EURO paletu možete posložiti čak 600 – 1.000 kg otpada.
 • Komore za prešanje naših strojeva za baliranje mogu poslužiti i kao prostorije za odlaganje otpada, budući da otpade koji kontinuirano nastaju, možete odložiti u stroj za baliranje dinamikom kako nastaju, zato nema potrebe za osiguravanje posebne prostorije za čuvanje otpada.
 • Možete stvoriti čišći i uređeniji okoliš.
 • Možete štedjeti radnu snagu, budući da otpade ne trebate prethodno tretirati (izrezati, savijati), odnosno osim ubacivanja otpada u strojeve, te potom vezanja bala nema drugih dodatnih radnih procesa. Automatiziranim strojevima može se uštedjeti čak i vrijeme za vezanje, jer u slučaju tih strojeva osim ubacivanja otpada u iste, nema drugog posla, sve se odvija potpuno automatski od vezanja bale do izbacivanja gotove bale.
 • Možete odabrati ekološki osviješteno i prihvatljivo rješenje kako biste smanjili svoj ekološki trag.

˝

ZAŠTO MALAGROW WASTE SOLUTIONS?

Učinite nešto za svoju tvrtku kako bi stekla pozitivnu ocjenu, jednostavno pomoću strojevima za baliranje, s kojima u slučaju raznih vrsta otpada možete uspješno smanjiti opterećenje okoliša.

Ukoliko u vašoj proizvodnji nastaju otpadi od valovitog papira, papira, plastične folije, PET boce, metalne i kartonske kutije za sokove, trake za vezanje, metalne i plastične boce, kante, tekstilni otpad, svakako se isplati primjenjivanje stroja za baliranje.

STRAUTMANN – jednokomorni/jednoprekatni mali balirni strojevi

Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Male balirke Strautmann projektirane su tako da je proces prešanja materijala i premještanja bala vrlo jednostavan. Volumen stroja je manji od volumena palete u EUR, a vezanje 30-100 kg bala vrši se jednostavno pomoću vezica. Dostupan je i u opciji CD (zatvorena vrata) s priključkom na jednofaznu električnu struju, u verziji od 3-10 tona potisne snage.

BalePress 3, 3CD

Stroj za baliranje BalePress 3 najmanji je u Strautmann ponudi strojeva s jednom komorom. Pogodan je za baliranje papira, folije, PET ambalaže, plastike, aluminija i komunalnog otpada.

BalePress 4, 4CD

Strautmann BalePress 4 je najpopularniji proizvod iz ponude jednokomornih strojeva za baliranje. Uređaj je pogodan za baliranje papira, folije, PET ambalaže, plastike, limenki i miješanog komunalnog otpada.

BalePress 6

Strautmann BalePress 6 je idealan za baliranje suhog komunalnog otpada i manjih količina papira, folije, PET-a, plastike i limenki.

6 tonska potisna snaga smanjuje omjer materijala do 90% (ovisno od materijala). Gotova bala je relativno mala, manipulacija sa baliranim otpadom je vrlo jednostavna.

BalePress 10

Strautmann BalePress 10 je izvrsno rješenje za prešanje (baliranje) papira, kartona, folije, PET-a, plastične ambalaže i aluminijskih limenki. 10 tonska potisna snaga može smanjiti volumen prešanih materijala do 90%.

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

STRAUTMANN – jednokomorni/jednoprekatni veliki balirni strojevi


Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Balirke za proizvodnju bala dimenzije EUR paleta na odabir u opciji od 18 do 58 tona pogonske snage. Vertikalno otvaranje vrata, opcija QUICK DOOR i mogućnost vezanja bale žicom ili trakom olakšavaju rad. Dvostruki pojačani navođeni sustav i robustna konstrukcija produljuju vijek trajanja stroja. Bale težine od 250 do 500 kg.

BalePress 18

Stroj za baliranje BalePress 18 je univerzalni stroj namijenjen za baliranje papira, folije, PET ambalaže, plastike, metala i miješanog komunalnog otpada. 18 tona tlačne sile omogućuje smanjivanje volumena otpada do 90% (ovisno o vrsti otpada) te na taj način značajno doprinosi boljoj iskoristivosti prostora i smanjenju troškova zbrinjavanja otpada.

BalePress 28

Stroj za baliranje BP28 namjenjen je za baliranje kartona, plastike i papira u spremniku s 28 tona tlačne sile.
Korisnicima je jednostavan za korištenje zahvaljujući jedinstvenim funkcijama
karakterističan dizajn, jednostavan mehanizam za vezanje bala, mehanizam jednostavnog otvaranja-zatvaranja, jednostavno upravljanje i kontrola, automatsko izbacivanje bala.

BalePress 53

Jedan je od najpopularnijih strojeva za baliranje iz naše ponude, koji je sa svojom 53-tonskom tlačnom silom dizajniran za baliranje kartona, papira i plastike u spremniku.

Karakterističan dizajn, jednostavan mehanizam za vezanje bala, mehanizam jednostavnog otvaranja-zatvaranja, jednostavno upravljanje i kontrola sa zasebnim hidrauličkim sustavom koji je odgovoran za automatsko izbacivanje bala.

PP 1208

PP serija strojeva za baliranje konfigurirana je na način da se zadovolje sve potrebe transporta, odnosno da se optimizira iskorištenje prostora. Na temelju istraživanja, balirne komore konstruirane su tako da dimenzije proizvedenih bala odgovaraju svim vrstama transporta.

Uz pomoć stroja za baliranje PP1208 volumen otpada kao što je karton, papir, plastika, i limenke može se smanjiti za 95%.

STRAUTMANN višekomorni/višeprekatni balirni strojevi


Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Dvo ili više prekatna preša omogućuje brže rukovanje s više vrsta otpada istovremeno. Zadovoljava najvišim sigurnosnim propisima.

MK 700

Sa potisnom snagom 4 ili 6 tona, MK700 može smanjiti količinu ambalažnog otpada i do 90%. To nam omogućuje značajno uštedu vremena, smanjenje troškova odvoza i povećanje iskorištenosti prostora. Proizvodi bale težine do 60 kg (ovisno od materijala).

MK 1100

20 tonska potisna snaga i 250 težke bale su optimalno rješenje za potiskanje kartonskih kutija, papira i Tetra Pak-a. Sa 28 sekundnim ciklusom potiskanja i 70 cm dugim navođenjem praktički nema više suvišnog vremena za gospodarenje otpadom.

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

STRAUTMANN – automatski balirni strojevi


Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Automatizacija u baliranju ima dva važna faktora: vrijeme prikupljanja otpada i punjenje preše potrebno je skratiti, a proces vezivanja i izuzimanja bala se odvija bez potrebe za radnom snagom.

AutoLoad - Baler

Kolica za sakupljanje otpada mogu se smjestiti u neposrednoj blizini mjesta nastanka otpada. Kada se kolica napune, jednostavno ih se namjesti u uređaj na za to predviđeno mjesto. Kolica imaju pokretnu podlogu koja se nakon postavljanja u stroj za baliranje podiže i pomoću rotora ravnomjerno raspoređuje otpadni materijal u komori. Kada se kolica isprazne automatski se spuštaju i spremna su za ponovno punjenje.

BaleTainer

BaleTainer globalna je inovacija tvrtke Strautmann Umwelttechnik GmbH na području istovremeno baliranja i briketiranja otpada. Namijenjen je za baliranje papira, kartona i PET ambalaže.

ABBA automatski stroj za baliranje

ABBA Pressentechnik bavi se proizvodnjom automatskih strojeva za baliranje predviđenih za teške poslove, u Njemačkoj raspolažu s više desetljetnim iskustvom u teoriji i praksi, koja se proteže kroz više generacija.

Poluautomatska preša

Odaberite neki od sljedećih proizvoda

CK450 H poluautomatska preša

 • Veliki punilni otvor omogućava stalno automatsko punjenje
 • Izuzetno čvrsta konstrukcija
 • Bale dimenzije EUR palete – jednostavnija manipulacija kod transporta

CK450 HFE poluautomatska preša

 • Automatsko izbacivanje cijele bale: zajamčena brza i ekonomična funkcionalnost
 • Mogućnosti nadogradnje – povećanje kapaciteta
 • Veliki punilni otvor
 • Bale dimenzije EUR palete – jednostavnija manipulacija kod transporta

CK450 HFE.PC poluautomatska preša

 • Automatsko izbacivanje cijele bale, pojednostavljeno i lakše za korištenje
 • Posebno ojačano Hardox Castellated dno – veća izdržlijvost, duža životno doba rada
 • Poseban 4 žični horizontalni način vezivanja bale
 • Otvaranje vrata  – hidraulika
 • Kartonske bale težine do 500 kg 

MOGUČNOST BESPLATNOG TESTIRANJA STROJEVA

KONTAKTIRAJTE NAS!

Proba može sadržavati vrijeme najma stroja, dopremu, puštanje u pogon, edukaciju, kako biste Vi mogli paziti samo na učinkovitost prešanja i rezultate preše za otpade.

Moguće je istovremeno isprobavanje i više strojeva za baliranje. Dogovarajte se u svakom slučaju s našim kolegama o okolnostima postavljanja strojeva.  

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

MALAGROW Kft. - CROATIA