STRAUTMANN kompaktori

ŠTO JE TOČNO „PREŠA ZA OTPADE”?

U svakodnevnom govoru preša za otpad označava uređaj pomoću kojeg se mogu zbijati otpadi, te je na taj način moguće značajno smanjiti volumen istih.

U stručnom smislu „preša za otpade” je skupni pojam koji se može podijeliti na dva dijela:

  • Komunalne preše za otpade: s tim uređajima se može zbijati komunalni otpad, miješani otpad koji nastaje u kućanstvima, uredima, stambenim zgradama, bolnicama, (npr. ostatke hrane) s efikasnošću od 70 – 80%, a koji se karakteristično skupljaju u kontejnerima za smeće (od 120 do 1.100 l).
  • Strojeve za baliranje: sa strojevima za baliranje karakteristično se može prešati već selektivno prikupljeni otpadi u bale pravokutnog oblika, ovisno o učinku stroja s efikasnošću od 85 – 95%. To su karakteristično papir, karton, otpadi folije, ali većinom i druge vrste otpada se također može vrlo efikasno upravljati pomoću tih strojeva.

Koje su praktične prednosti korištenja preše za komunalni otpad?

  • Smanjenje učestalosti odvoza otpada, stoga se može postići značajna ušteda troškova.
  • Uslijed velike efikasnosti zbijanja možete dobiti značajno više prostora koji možete koristiti za druge, ekonomične djelatnosti i na taj način generirati profit vašoj tvrtki.
  • Možete stvoriti čišći i uređeniji okoliš i tako osigurati ugodnije, komfornije radno mjesto vašim radnicima, pa i gostima.
  • Možete odabrati ekološki osviješteno i prihvatljivije rješenje, kako biste smanjili svoj ekološki trag.

ZAŠTO MALAGROW WASTE SOLUTIONS?

Učinite nešto za svoju tvrtku kako bi stekla pozitivnu ocjenu, jednostavno pomoću preša za optade, s kojima možete u slučaju raznih vrsta otpada uspješno smanjiti opterećenje okoliša.

Ukoliko u vašoj proizvodnji nastaju otpadi od valovitog papira, papira, plastične folije, PET boce, metalne i kartonske kutije za sokove, trake za vezanje, metalne i plastične boce, kante, tekstilni otpad, svakako se isplati primjenjivanje preše za otpade.

STRAUTMANN kompaktori za komunalni otpad


Odaberite neki od sljedećih proizvoda

MT 240

MT240 preša (kompaktor) je namijenjena za smanjenje volumena otpada. Najčešće se koristi u većim kućanstvima, restoranima, stambenim zgradama. Upotrebom MT240 preše omogućeno je da u kante od 240 litara odložite 3-4 puta više otpada nego prije.

RC 1100

Smanjenje volumena otpada za 75%

Preša RC1100 prilagođena za komprimiranje otpada u spremnicima od 1100/660/770 litara. Otpad sa preša izravno u kontejnerima nakon čega se volumen otpada smanji do 75%.

BagPress

Za velike kontejnere (2500 litara) nudi higijenska i isplativija rješenja u gospodarenju otpadom. 80-90% smanjenje volumena otpada što značajno smanjuje troškove zbrinjavanja otpada. Takva tehnologija prešanja u vreću omogućava izbjegavanje neugodnih mirisa i zadržavanje eventualnih tekućina koje se mogu pojaviti obzirom da iste ostaju u samoj vreći. Upravo zbog navedenih karakteristika, stroj za prešanje BAGPRESS iznimno je popularan u objektima kao što su bolnice, hoteli, domovi umirovljenika i tržnice.

Mobile RC Kompaktor

Korištenje uz pomoć traktora, sa hidrauličkim pogonom. Pogodno za korištenje u 660, 770 ili 1100 litarne spremnike, smanjenje omjera otpada do 75 %.
Preporučujemo korištenje u kampovima, parkovima, na plažama i sličnim velikim površinama.

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

STRAUTMANN kompaktori


Odaberite neki od sljedećih proizvoda

FP 200

Preša FP200 je namijenjena za prešanje spremnika od metala, konstruirana od kvalitetnog čelika zbog čega je sam stroj dugotrajniji.

Korištenje stroja je vrlo jednostavno i zadovoljava najviše sigurnosne propise.

Posebne vodilice na hidrauliku namještene na stroju pružaju njegov vrlo precizan rad.

LiquiDrainer

U proizvodnji pića često odbacuju veliku količinu PET ambalaže koja nije pogodna za prodaju zbog različitih faktora (previše ili premalo punjenje ambalaže, …). Ovaj proizvod treba uništiti, čiji su troškovi iznimno visoki, jer se uništavanje proizvoda odvija tehnološki neispravno, u mnogim slučajevima uništavanje/pražnjenje vrši se ručno.

 

Strautmann Styropress

StyroPress stroj napravljen je po principu inovativne Strautmann tehnologije za prešanje EPS (polistirenske pjene). StyroPress može proizvesti brikete veličine do 700 kg/m3, koji su pogodni za daljnju prodaju prerađivačima EPS materijala. Upotrebom StyroPress stroja za briketiranje može se doseći 98% smanjenja volumena materijala.

 

BERGMANN kompaktori

Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Roll-Packer

Jedinstvena Bergmann Roll-Packer tehnologija omogućuje prešanje velike količine otpada direktno u kontejneru (10-36 m3). Korištenjem modela Roll-Packer će se značajno povećati iskoristivost čitavog volumena spremnika i smanjiti troškove zbrinjavanja.

 

Roto-Press

Jedinstvena Bergmann RotoPress tehnologija omogućuje kompaktiranje na mjestu gdje se stvara otpad (komunalni i selektivni). Iznimno pouzdani i učinkoviti strojevi zahtijevaju minimalnu prisutnost radne snage i značajno smanjuju troškove rukovanja otpadom.

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

Spremnici za prikupljanje otpada

Odaberite neki od sljedećih proizvoda

KNAPZAK

KNAPZAK vreće za skupljanje otpada su preporučljive za uporabu u velikim dvoranama, tvornicama i logističkim centrima u kojima se otpad generira na nekoliko različitih mjesta u isto vrijeme pa ga se na taj način lakše prikupi.

PETman

PETman je izvrsno rješenje za selektivno skupljanje otpadne PET ambalaže u poslovnim zgradama, višenamjenskim objektima, hotelima i kampovima, te je vrlo uspješno rješenje za prikupljanje otpada i u kinematografskim objektima, trgovačkim centrima, školama, sportskim prostorima, festivalima…

 

CANman

CANman je izvrsno rješenje za selektivno skupljanje otpadne PET ambalaže u poslovnim zgradama, višenamjenskim objektima, hotelima i kampovima, te je vrlo uspješno rješenje za prikupljanje otpada i u kinematografskim objektima, trgovačkim centrima, školama, sportskim prostorima, festivalima…

 

Posebna/specijalna rješenja

Odaberite neki od sljedećih proizvoda

Kompaktori / prese za metal

22 tonska rezalna i 45 tonska potisna snaga omogučavaju baliranje široke palete lakih/mekanih metala (osim željeza).

Robusni 4-smjerni reverzibilni rezalni nož omogućuje jednostavno rukovanje većih dimenzija metala, dimenzija bale 35 x 20 cm je pripremljena za nešto više od 30 sekundi.

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

MOGUČNOST BESPLATNOG TESTIRANJA STROJEVA

KONTAKTIRAJTE NAS!

Proba može sadržavati vrijeme najma stroja, dopremu, puštanje u pogon, edukaciju, kako biste Vi mogli paziti samo na učinkovitost prešanja i rezultate preše za otpade.

Moguće je istovremeno isprobavanje i više strojeva za baliranje. Dogovarajte se u svakom slučaju s našim kolegama o okolnostima postavljanja strojeva.  

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

MALAGROW Kft. - CROATIA