BaleTainer

BaleTainer

BaleTainer globalna je inovacija tvrtke Strautmann Umwelttechnik GmbH na području istovremeno baliranja i briketiranja otpada. Namijenjen je za baliranje papira, kartona i PET ambalaže.

Prednosti:

  • 100% iskorištenost prilikom odvoza
  • mogućnost punjenja velikih količina otpada
  • proizvedene bale su spremne za prodaju izravno prerađivaču otpada
  • sustav automatskog izbacivanja bala
  • potpuno automatiziran
  • značajno smanjenje troškova logistike i korištenje radne snage u području gospodarenja otpadom
  • jednostavan za korištenje
  • automatski rad (stroj se automatski isključuje kada u njemu nema otpada)
  • velikog kapaciteta, dodatno kompaktne bale

BaleTainer osim dobrog prešanja otpada može proizvesti balu težine do 550 kg. Kapacitet stroja je takav da može izbalirati 700-1000 kg kartona na sat. Stroj ima mogućnost punjenja i obrade većih kartonskih kutija (dimenzija 1300×200 cm) ili 17500 komada PET boca od litre. Prestanak svake brige oko akumulacije PET boca/ambalaže.

Mala potrošnja energije, vrlo malo potrebnog radnog prostora koji se zauzme instalacijom stroja. Vrlo jednostavan za korištenje.

Tajna jedinstvene tehnologije baliranja je ta da se proizvodnja bale odvija u 3-4 ciklusa, a većina ostalih strojeva proizvodi bale u jednom ciklusu. Dakle bale se rade u segmentima. Kada prvi segment završi, materijal se gura u tlačnu komoru. Nakon trećeg i četvrtog segmenta, bala je automatski pričvršćena i svezana. Izbacivanje bala također je automatiziran proces. Na ovaj način se BaleTainer-om značajnije smanjuju troškovi pri uporabi energije i korištenju prostora.

Bale u industrijskom formatu preduvijet su za direktni marketing. Pogodne su za 24 tonske kamione kao i za pomorske kontejnere, gdje je iskoristivost onda maksimalna. Ne samo da umetanje materijal može biti potpuno automatizirano, već je automatski proces i pri izbacivanj bala. Na taj način trebaju osjetno manji ljudski resursi, te se štede radni sati.

Nadalje, zbog novog koncepta baliranja, potrebna je manja tlačna snaga, štedi se energija, ali i radni prostor. BaleTainer® naudimo i kao polu-automatski stroj. To znaći da se stezanje bala radi ručno.

Povezani dokumenti:

bp3 m

 

PONUDA. Tražite za ponudu!

 

MOGUČNOST BESPLATNOG TESTIRANJA STROJEVA

KONTAKTIRAJTE NAS!

Proba može sadržavati vrijeme najma stroja, dopremu, puštanje u pogon, edukaciju, kako biste Vi mogli paziti samo na učinkovitost prešanja i rezultate preše za otpade.

Moguće je istovremeno isprobavanje i više strojeva za baliranje. Dogovarajte se u svakom slučaju s našim kolegama o okolnostima postavljanja strojeva.  

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Aktualne vijesti

Smanjite troškove!

Smanjite troškove!

Drastično povečanje troškova odvoza komunalnog otpada uzrokuje velike probleme hrvatskim hoteljerima i ugostiteljima. Zbog interesa optimizacije troškova iz naslova odvoza otpada povečava se interes za strojeve baliranje i prešanje. Uz korištenje balirke znatno čete...

MALAGROW Kft. - CROATIA